Traprenovatie

Maak van uw oude trap opnieuw de eyecatcher van uw woning. De trap is het pronkstuk van elke hal. TD Design geeft uw oude trap een nieuwe, frisse uitstraling. We gaan opnieuw methodisch te werk. We renoveren uw trap ter plaatse zónder hem uit te breken.

Ons hoogkwalitatief trappenvernis voorkomt slijtage.

Onze werkwijze

Voorbereiding

Voorbereiding

meer info

• Meubelen Het originele beslag wordt afgenomen. De kasten worden indien mogelijk zo ver als mogelijk gedemonteerd. • Keuken De vloer wordt volledig beschermd gedurende de werken. Alle demonteerbare onderdelen worden afgenomen en meegenomen naar de atelier. Alle ramen, deuren, chauffages die in de keuken aanwezig zijn worden beschermd met plastiek. • Plafond De vloer wordt volledig beschermd gedurende de werken. Alle ramen, deuren, chauffages die in de ruimte aanwezig zijn worden beschermd met plastiek. • Trap De vloer wordt volledig beschermd gedurende de werken. Alle ramen, deuren, chauffages die in de ruimte aanwezig zijn worden beschermd met plastiek. • Deuren De vloer wordt beschermd gedurende de werken. Er wordt rond de deuropeningen een ruimte gecreëerd met plastiek om zo alles te beschermen.

Schuren

Schuren

meer info

Alles wordt manueel geschuurd zodat we een vlak en gladdig oppervlak bekomen. Er wordt gewerkt met verschillende types schuurpapier, alsook met de klassieke houtbeitels. Op die manier worden de allerlaatste donkere kleurresten verwijderd. Alles is dan klaar om verder te gaan behandelen.

Decaperen Trap

Decaperen Trap

meer info

De trap wordt in eerste instantie volledig voorgeschuurd. Indien er een gelijmde traploper aanwezig is, wordt deze eerst verwijderd, en dan worden de lijmresten met decapant verwijderd. Indien mogelijk wordt de trapleuning gedemonteerd en meegenomen naar de atelier. Daarna wordt de trap geglasparelstraald. De ruimte wordt dan weer stofvrij gemaakt en klaar om in te kleuren en te vernissen. Indien de leuning afgenomen werd, wordt deze opnieuw gemonteerd als ze klaar is.

Glasparelstralen

Glasparelstralen

meer info

Onder gecontroleerde druk wordt de glasparel op het hout geblazen, waardoor de resterende kleur – en vernisresten verwijderd worden. Door dit enkel toe te passen indien nodig en heel gericht te werken, kunnen we een fijn resultaat afleveren.

Kleuren

Kleuren

meer info

We kleuren alles in met een kleurbeits door u gekozen uit onze kleurenassortiment. Zit het gewenste kleur er niet tussen, dan werken een kleur uit volgens uw keuze. De kleurbeits wordt in onze spuitcabine op het hout gespoten, waardoor we een egale verdeling hebben van het kleur.

Vernissen

Vernissen

meer info

In onze spuitcabine wordt de vernis aangebracht. De eerste laag vernis dient om het kleur te fixeren. Daarna wordt alles heel fijn tussengeschuurd om een glad resultaat te hebben. Ter bescherming wordt er een tweede laag vernis gespoten. We werken telkens met een matte 2-componenten vernis, waardoor er een degelijke bescherming wordt geplaatst en het hout gemakkelijk te onderhouden is.

maak een afspraak