Voorbereiding meubelen

Voorbereiding meubelen

Het originele beslag wordt afgenomen. De kasten worden indien mogelijk zo ver als mogelijk gedemonteerd.

Voorbereiding trappen

Voorbereiding trappen

De vloer wordt volledig beschermd gedurende de werken. Alle ramen, deuren, chauffages die in de ruimte aanwezig zijn worden beschermd met plastiek.

Voorbereiding keuken

Voorbereiding keuken

De vloer wordt volledig beschermd gedurende de werken. Alle demonteerbare onderdelen worden afgenomen en meegenomen naar de atelier. Alle ramen, deuren, chauffages die in de keuken aanwezig zijn worden beschermd met plastiek.

Voorbereiding plafond

Voorbereiding plafond

De vloer wordt volledig beschermd gedurende de werken. Alle ramen, deuren, chauffages die in de ruimte aanwezig zijn worden beschermd met plastiek.

Voorbereiding deuren

Voorbereiding deuren

De vloer wordt beschermd gedurende de werken. Er wordt rond de deuropeningen een ruimte gecreëerd met plastiek om zo alles te beschermen.

Drogen

Drogen

Na het decaperen, worden alle stukken gedurende 3 tot 5 dagen in een droogoven gestopt. Op die manier, komt het hout terug op ‘zijn positieven’ en verdwijnt de geur van het afbijtmiddel.

Schuren

Schuren

Alles wordt manueel geschuurd zodat we een vlak en gladdig oppervlak bekomen. Er wordt gewerkt met verschillende types schuurpapier, alsook met de klassieke houtbeitels. Op die manier worden de allerlaatste donkere kleurresten verwijderd. Alles is dan klaar om verder te gaan behandelen.

Kleuren

Kleuren

We kleuren alles in met een kleurbeits door u gekozen uit onze kleurenassortiment. Zit het gewenste kleur er niet tussen, dan werken een kleur uit volgens uw keuze. De kleurbeits wordt in onze spuitcabine op het hout gespoten, waardoor we een egale verdeling hebben van het kleur.

Vernissen

Vernissen

In onze spuitcabine wordt de vernis aangebracht. De eerste laag vernis dient om het kleur te fixeren. Daarna wordt alles heel fijn tussengeschuurd om een glad resultaat te hebben. Ter bescherming wordt er een tweede laag vernis gespoten. We werken telkens met een matte 2-componenten vernis, waardoor er een degelijke bescherming wordt geplaatst en het hout gemakkelijk te onderhouden is.

Glasparelstralen

Glasparelstralen

Onder gecontroleerde druk wordt de glasparel op het hout geblazen, waardoor de resterende kleur – en vernisresten verwijderd worden. Door dit enkel toe te passen indien nodig en heel gericht te werken, kunnen we een fijn resultaat afleveren.

Monteren Meubel

Monteren Meubel

Alle meubelstukken worden terug samengesteld. Het origineel afgenomen beslag wordt terug op de kasten gemonteerd. Nu is alles klaar om te leveren.

Decaperen

Decaperen

Het hout zuiveren door het vernis en de kleur los te weken.

Renoveren Trap

Renoveren Trap

De trap wordt in eerste instantie volledig voorgeschuurd. Indien er een gelijmde traploper aanwezig is, wordt deze eerst verwijderd, en dan worden de lijmresten met decapant verwijderd. Indien mogelijk wordt de trapleuning gedemonteerd en meegenomen naar de atelier. Daarna wordt de trap geglasparelstraald. De ruimte wordt dan weer stofvrij gemaakt en klaar om in te kleuren en te vernissen. Indien de leuning afgenomen werd, wordt deze in de atelier gedecapeerd, gedroogd, geschuurd, ingekleurd en gevernisd. Daarna wordt deze opnieuw gemonteerd op de trap.

Monteren Deur

Monteren Deur

De omlijstingen worden terug in verstek geplaatst en aangeschoten. De deuren worden met al dan niet met gerenoveerd beslag terug gemonteerd. Indien gekozen wordt voor nieuwe deurklinken, worden deze ook op de deur gemonteerd.

maak een afspraak