Meubelrenovatie

TD Design geeft uw (half)massief houten meubelen een tweede leven.

Dankzij onze afwerking met meerdere lagen kwaliteitsvernis,

behoudt het meubel de natuurlijke schoonheid. bovendien wordt het hout bestand tegen schokkken en slijtage.

Onze werkwijze

Decaperen

Decaperen

meer info

Het hout zuiveren door het vernis en de kleur los te weken.

Drogen

Drogen

meer info

Na het decaperen, worden alle stukken gedurende 3 tot 5 dagen in een droogoven gestopt. Op die manier, komt het hout terug op ‘zijn positieven’ en verdwijnt de geur van het afbijtmiddel.

Schuren

Schuren

meer info

Alles wordt manueel geschuurd zodat we een vlak en gladdig oppervlak bekomen. Er wordt gewerkt met verschillende types schuurpapier, alsook met de klassieke houtbeitels. Op die manier worden de allerlaatste donkere kleurresten verwijderd. Alles is dan klaar om verder te gaan behandelen.

Glasparelstralen

Glasparelstralen

meer info

Onder gecontroleerde druk wordt de glasparel op het hout geblazen, waardoor de resterende kleur – en vernisresten verwijderd worden. Door dit enkel toe te passen indien nodig en heel gericht te werken, kunnen we een fijn resultaat afleveren.

Kleuren

Kleuren

meer info

We kleuren alles in met een kleurbeits door u gekozen uit onze kleurenassortiment. Zit het gewenste kleur er niet tussen, dan werken een kleur uit volgens uw keuze. De kleurbeits wordt in onze spuitcabine op het hout gespoten, waardoor we een egale verdeling hebben van het kleur.

Vernissen

Vernissen

meer info

In onze spuitcabine wordt de vernis aangebracht. De eerste laag vernis dient om het kleur te fixeren. Daarna wordt alles heel fijn tussengeschuurd om een glad resultaat te hebben. Ter bescherming wordt er een tweede laag vernis gespoten. We werken telkens met een matte 2-componenten vernis, waardoor er een degelijke bescherming wordt geplaatst en het hout gemakkelijk te onderhouden is.

Monteren Meubel

Monteren Meubel

meer info

Alle meubelstukken worden terug samengesteld. Het origineel afgenomen beslag wordt terug op de kasten gemonteerd. Nu is alles klaar om te leveren.

in de kijker

Uw stoelen in een nieuw jasje

Hebben uw stoelen hun beste tijd gehad, maar neemt u toch liever nog geen afscheid? TD Design geeft uw stoelen een nieuwe eigentijdse look door ze volledig te overtrekken. We halen uw stoelen op en brengen ze volledig gerenoveerd bij u terug.

LEES VERDER

"Wilt u uw meubelen beschermen tegen vlekken van voeding, stiften, ...? Dan hebben we voor u een stof van hoge kwaliteit met aquastop die afwasbaar is. En dat voor een goeie prijs."

Christophe - Rumbeke

maak een afspraak